Welke priesteres ben jij?

395px-Snake_Goddess_Crete_1600BCIn de tijd van Elora werkten vele vrouwen in de tempel als priesteres. Boven de tempel stond: ken jezelf.  

Er is geen ‘juist’ antwoord.

Zinloze meetlat
We zijn zo gewend aan een meetlat die ons veroordeelt! Maar in die tijd kwam niet in een vrouw op dat ze te dik zou zijn of te dun, te snel of te langzaam. Dat is een zinloze meetlat. Juist in haar uniekheid begon haar kracht.

Functionele kracht
Maar kracht is natuurlijk pas kracht als het ergens voor wordt gebruikt. Neem nu het uiterlijk.  Als je als danseres werkt, ziet iedereen meteen hoe goed jij in je lichaam zit. Dat is je kracht, daar speel je mee, als danseres. Maar als jij een levensreddende drank maakt, is je verstand je kracht. Dan doet je haarkleur er dus niet toe. En wat kan het schelen hoe dik je dijen zijn, wanneer jij als diplomaat een rampzalige ruzie tussen twee vorsten kunt bezweren?

De tempel werkte niet met schoonheidsnormen, maar trainde iedere vrouw om in haar persoonlijke, unieke kracht te staan, in verbinding met elkaar. Grappig genoeg word je daar nu juist super mooi van.

Waar schitter jij?
Als jij in de tempel leefde, wie zou jij dan zijn? Wat is jouw kracht? Doe de Ken jezelf Kwis.

1. Je wandelt op een mooie zomeravond langs een rustig deel van het strand. Een sliert mist hangt over zee. Je hoort de meeuwen en dan…

d. hoor je in de verte ineens het lied van een zeemeermin; je ziet haar gestalte en je begrijpt ineens wat ze je vertellen wil.
a. valt je oog op een groot veld zeekraal; je loopt erheen om er wat van te plukken en terwijl je het proeft, valt je een geweldig nieuw recept in.
b. trek je direct je schoenen uit om het zand onder je voeten te voelen en het water, als het over je voeten golft; je bent je intens bewust hoe de wind aan je haren trekt en hoe de zonnestralen je huid strelen. Mm.
c. valt het je op, hoeveel schepen er vandaag onderweg zijn; je telt er zeker vijf, plus dertien surfers, (waaronder een héél knappe).

2. Je bent uitgenodigd op een groot feest. Hoe breng je de avond door?

c. Kletsen! Je hangt de hele avond met een drankje op een van die zalige loungebanken. Beetje kletsen, beetje netwerken, paar nieuwe mensen ontmoeten. De avond kan niet stuk.
b. Je sprint naar de dansvloer en je danst je helemaal uit je dak.
a. Je proeft alle zeven soorten zelfgebrouwen bier en wijn van de gastheer en gastvrouw. Natuurlijk wisselen jullie de beste recepten uit.
d. Even dansen, drankje, even gezellig kletsen en dan ga je snel weer weg, anders ben je dagenlang gevloerd. Zo’n lawaaierig feest is veel te heftig voor jou.

3. Tijd om je huis te poetsen. Hoe pak je dat aan?

b. Je pakt de stofzuiger en scheurt als een wervelwind door het huis. Binnen een uur ziet alles er weer een beetje toonbaar uit. En af en toe schakel je gewoon hulp in.
a. Je gebruikt een biologisch schoonmaakmiddel met een lekker geurtje en je poetst liefdevol je mooie spulletjes af. Allemaal. Een voor een. Heerlijk.
c. Je danst wat rond met een plumeau. Spelenderwijs worden alle hoeken en plinten weer schoon. Kleine moeite, groot effect.
d. Je favoriete klusje is de afwas. Lekker spelen met het water en bellen blazen met het sop.

4. Je vriendin stuurt je een naar berichtje. Ze is behoorlijk met zichzelf aan het tobben en nu krijg jij het allemaal over je heen. Hoe reageer je?

c. Je belt haar gewoon even op om te horen wat haar zo dwars zit. En je kijkt of je iets voor haar kunt regelen.
d. Je voelt precies waar ze mee worstelt. Het is oud karma, niet belangrijk. Je negeert haar en probeert het van je af te zetten, al raakt het je behoorlijk. Je steekt een kaars voor haar aan.
a. Je maakt jouw speciale ontspannings-kruidenmengsel voor haar en raadt haar aan om eens lekker in bad te gaan liggen.
b. Je hebt dit weekeind een leuke Rode Tent meet up, toevallig over sensualiteit en zintuiglijk genieten. Net wat zij nodig heeft. Het kostte wat overreding maar uiteindelijk sleep je haar mee.

5. Een van je buren/collega’s vertoont herhaaldelijk hufterig gedrag.

c. Je spreekt hem aan, je zegt dat je hier niet van gediend bent en je vraagt hem vriendelijk om ermee op te houden.
d. Je ziet direct wat er mis is, waarom hij zo reageert en je probeert met hem in gesprek te komen.
a. Je kalmeert jezelf met je nieuwe wierook en een kop kruidenthee. Er schiet je een fikse vervloeking te binnen en je vraagt je af wat er zou gebeuren, als je de wierookas over zijn auto zou sprenkelen.
b. Je moet erg om hem lachen. Wat doet die kerel toch elke keer moeilijk? Misschien heeft hij niet genoeg seks.

6. Waarom houden je vrienden zoveel van jou?

a. Jij maakt de lekkerste kruidenthee en jouw masserende handen zijn een legende.
b. Jij geeft goeie feestjes en je sleept iedereen mee.
c. Jij hebt gewoon een dijk van een netwerk; er zijn zoveel leuke mensen en jij kent ze allemaal.
d. Jij bent degene naar wie ze toe komen voor raad en een luisterend oor.

 

DSC02048Vooral A: Aïshna, de Kruidenmeesteres

Je hebt liefde voor de natuur en oog voor detail, je voelt de ritmen en getijdenin je bloed. Je bent zorgvuldig en je gaat niet over een nacht ijs, kortom, jij verstaat de natuur als geen ander. Kruiden spreken je aan en je begrijpt hun taal. Het kan haast niet anders of dat heb je geleerd in een vorig leven als kruidenexpert!

zeewierdans500pxVooral B: Lydiah, de Dansvoogdes

Je bent sensueel en gevoelig, je lichaam is je instrument, lichaamstaal is jouw taal, waar je mee kunt spelen. Jij laat je zien, iedereen herkent het. Je bent ritmisch, beweeglijk, expressief. Jij kunt alles overbrengen door de dans. De kans is groot dat je ooit tempeldanseres bent geweest!

lees-hier-de-integrale-toespraak-van-koningin-beatrix-id3921110-620x400Vooral C: Rhea Elodia, de diplomaat

Jij houdt je hoofd erbij. Uit de onmogelijke hoeveelheid zintuiglijke indrukken kun jij de hoofdzaken van de bijzaken onderscheiden. Schrijven is je tweede natuur. Je hebt een oog voor patronen. In de omgang met mensen ga je al even fijnzinnig te werk. Kortom, je bent een geboren diplomaat en waarschijnlijk heb je al een paar levens achter de rug als hogepriesteres of tempelbestuurder.

caersidi450pxVooral D: Ilia, de mysterieuze Ziener

Jij hebt net als de kruidenexpert een grote voeling met de natuur, maar jouw sensitiviteit gaat nog dieper; je hebt echt een open lijntje met de innerlijke kant van de dingen. Je kunt beelden zien en sferen goed invoelen, kortom, je hebt alles in je  wat een goede ziener nodig heeft. Waarschijnlijk weet jij precies, hoeveel levens je al op die manier hebt dienstgedaan!

En? Wie ben jij? Herken je je in haar? Laat het ons weten! Enne, Like In Persephone’s armen op Facebook.

Ken je deze wijze vrouwen nog niet, bestel dan hier het boek en leef een poosje met hen mee, in de tempel. 

5 thoughts on “Welke priesteres ben jij?

  1. Ik ben een evenredige combi van Lydiah en Ilia.
    Beiden heel herkenbaar en samen het meest kloppend.
    In sommige situaties wat meer de een en in andere wat meer de ander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *