Tempeltraining – F.A.Q.

Wie overweegt om een serieuze tempeltraining te beginnen, op zoek naar het mysterie, loopt altijd tegen vragen op. Diepe vragen en praktische vragen. Hier staan er een aantal.

Ik voel dat dit mijn weg is, maar hoe weet ik nu, of ik nu al moet beginnen? 

48552-courage-is-the-discoveryDat weet je niet, dat kies je. Hoe goed je je ook voorbereidt, het moment dat je er klaar voor bent, komt nooit. Het gaat er ook niet om, dat je er klaar voor bent. Het gaat erom, dat je het aandurft om te springen, dat je opkrabbelt als je valt, dat je er stáát. Niet uit bravoure, maar uit innerlijke moed. Natuurlijk, het helpt om je hersens erbij te houden en je voor te bereiden, je huiswerk te doen. Maar verder is het jouw sprong in het diepe, een beslissing om  verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Eerder kunnen anderen niet op je bouwen, en dat is nodig in de tempel. Er komt een moment, waarin alles van JOU afhangt waarin een ander op je rekent. Als jij jezelf niet vertrouwt en je keuze laat bepalen door je adviseurs of je orakel, ben je nog niet toe aan de tempel.  

Een deel van mij wil hier helemaal niet zijn. Moet ik niet eerst leren in het hier en nu te leven?

Mensen die tempelwerk willen doen, zijn mensen met veel fantasie. Ze voelen zich in deze wereld niet echt thuis en ervaren een voortdurend verlangen naar iets hogers, naar het feeërieke. Is een zoektocht door Tir na nOg, het Elfenland, dan wel een goed idee?

Daar kan ik kort over zijn: Ja, Elfenland is een bijzonder goed idee.

Niet, om erin weg te dromen en voorgoed te verdwijnen, maar omdat onze wilde ziel daar  thuis is. Onze wilde ziel verbindt zich niet met deze uiterlijke wereld, maar roept ons voortdurend naar binnen, omdat ze daar allerlei kostbare schatten heeft ontdekt. Het hele idee is om die schatten op te gaan halen en in het hier en nu een plaats te geven.

In de tempel train je de verbeelding, maar is dat geen weglopen van de werkelijkheid?

BbYGU0sCYAEJnnY.jpg-largeTempelwerk is het tegenovergestelde van gamen en het lijkt ook niet op dronkenschap. Bij gamen vertrek je naar de verbeeldingswereld van een ander. Je brengt vele kostbare uren door in die droomwereld, je vecht er met niet bestaande nep-demonen. Bij  dronkenschap vecht je weliswaar met je eigen innerlijke monsters, maar door de drank sta je machteloos tegenover hen. In beide gevallen kom je met lege handen terug, hongeriger en ontevredener dan ooit. Anderen moeten je voeden en helpen.

In de tempel vertrek je met een duidelijk doel. Je gaat de droomwereld, je worstelt met heel reële monsters en obstakels, namelijk de innerlijke gestalte van jouw eigen problemen. Maar waar de drank je machteloos maakt en je wil verzwakt, is het tempelwerk er juist op gericht om al je krachten te bundelen. Je krijgt reële hulp van je eigen verworvenheden en zelfs van de natuurkrachten die gestalte aannemen. Zij helpen je om de moeilijkheden te overwinnen. Je komt terug en brengt een stukje van het prachtige droomland mee naar het dagelijks leven. Je bezit spirituele schatten die je rijkelijk kunt uitdelen. Je voedt anderen door jouw werk. 

Ik wil tempelwerk leren omdat ik mijn leven naar mijn zin wil maken.

1450773_10151568673672537_278008422_nGoed plan. Omhels wat je tegenkomt en draag het als een man, als een magiër. Treur niet als het tempelwerk je in verbinding brengt met alles wat leeft. Houd moed als je je eigen machteloosheid ontdekt tegenover de grote krachten van de natuur. Deel uit wat je gewonnen hebt. Dan ga je een beste  tijd tegemoet. Je eigen wereld zal er zo van opknappen, dat je hem nauwelijks nog herkent. Niet als doel, maar als onvermijdelijk gevolg van jouw moed en trouw.

 

 

Ik wil tempelwerk doen om mijn vijanden te verslaan.
Conjuration-of-Lugh-rods-014_MASTER-e1335411144367

In de tempel ontmoet je jezelf. Wie zichzelf overwint, is onoverwinnelijk, voor welke vijand ook. Wees welkom. Als je durft.

 

 

Ik wil geen geld betalen voor spiritueel werk. Ik vind ook eigenlijk, dat dat niet kan.

1176321_511576815580514_919804913_nJouw spirituele ontwikkeling hoeft je geen cent te kosten. Alles is in de natuur te vinden: de wind en de zee, de bomen en de wolken leren je alles wat je weten moet, als je goed luistert. Je dromen kunnen je diepe wijsheid brengen. Ook het pad van het haardvuur is een heel legitieme trainingsweg. Als je je verlangen naar de innerlijke wereld wegzet en gewoon je werk omarmt en er gaat staan, vol aandacht en liefde je dagelijks leven leidt, dan leer je alles wat je leren moet.  Alles is gewoon op het internet te vinden: kennis, boeken, rituelen, gezelschap, inspiratie en ook schriftelijke trainingen. Misschien leer je op die manier wel veel meer, ook al gaat het langzamer.

Er is maar één weg: jouw weg. Er is wel een universele wet: uiteindelijk kost het spirituele pad je alles wat je hebt – plus een beetje extra. Betaal je niet met geld, dan betaal je met tijd, met discipline, of met eenzaamheid. Omhels jouw weg, dan brengt die je waar je wezen wilt.

Ik wil graag tempelwerk doen want ik vind mijn spirituele ontwikkeling zo belangrijk!

taart 2Om dan ook maar een misverstand uit de weg te ruimen: Tempeltraining is eigenlijk niet bedoeld voor jouw spirituele ontwikkeling en ook niet, om een Inwijding te verkrijgen, of zoiets. Die dingen zijn bijverschijnselen.  Het  enige doel van de tempeltraining is dat we de schatten in de innerlijke wereld gaan ophalen, om die uit te delen.  Wat het ook kost. Daar heeft onze wereld namelijk dringend behoefte aan.

Natuurlijk, wie appelen vaart, die appelen eet. Je kunt geen spirituele schatten ophalen onder er zelf door te worden aangeraakt. Die vreugde en kracht kleeft je aan, het wordt een vanzelfsprekendheid voor je. Maar  als je er vooral zelf beter van wilt worden, vind je die schatten niet. Kosmisch geintje.

 

Wil je over de tempel lezen, koop dan de roman  In Persephone’s armen. 

Wil je eens kijken in de tempel, kom dan naar een lezing of workshop.

Wil je zelf in de tempel leren werken, ga dan naar de Tempel en klop op de deur.