5 wijze manieren om je lichte Bron te vinden

Edward_Barton_One_with_the_Sea

Regeren is vooruitzien,’ zei Agamemnon.

Maar ik [Elora] wist dat vooruitzien alleen zin heeft als de stroom der getijden kalm verloopt. En in dat soort tijden is er geen verziende blik nodig. Pas wanneer de weg afbuigt en de tijden kolken, moeten we verder kijken, juist als de beelden troebel zijn en vertekend. Vooruitzien is dan zinloos, men moet koers zetten in het duister, op het baken van wijsheid en verlangen. Zo trekt men een pad van licht door de tijd.

Dit was de kennis van de Vrouwe, en het is een wijs man die Haar zoekt.

 Uit: In Persephone’s armen, door Debora Zachariasse

Hoe trek je een pad van licht door duistere tijden?

1. Wijsheid. Ontdek de spirituele wetmatigheden. Als de tijden turbulent zijn raken alle patronen vertekend. Maar de spirituele wetmatigheden zijn eeuwig en even betrouwbaar als natuurwetten. Op wetten kun je blind varen.

2. Luisteren. Er zit een kloof tussen ons en onze bron. Ook zo’n wetmatigheid. Die kloof overbrug je door stil te zijn en te luisteren. Mindfulness is onmisbaar. Maar je moet wel weten, waarnaar je luistert.

3. Vragen. De bron reageert op onze vragen. Affirmaties zijn goed, vragen zijn beter. Schrijf het toe aan de spiegelneuronen, aan het veld, aan de god die je vereert, noem het hoe je wilt, maar het is een gegeven dat de bron reageert op vragen. Leer vragen te stellen. Word je bewust van je verlangen. Werk niet alleen met woorden, maar gebruik beelden, symbolen en verhalen.

4. Vertraag. De bron antwoordt per definitie. Door bewust te luisteren en te vragen, breng je een stroom op gang. Maar er is een kloof tussen ons en de bron. Een synaps. Een kwantumsprong. het antwoord komt altijd indirect.Daarom gaan veel antwoorden aan ons voorbij. Weef een schepnet van aandacht en sta klaar om de overvloed op te vangen. Vertraag en let op. Vang.

5. Houd overzicht. Hoe past je plan in het grote geheel? Als je werkt vanuit de bron, komt alles samen, alles grijpt op elkaar in. Zonder dat je alles hoeft te bedenken, krijg je een ecologisch samenhang. Hart, hoofd, handen, alles grijpt inelkaar.

Nou, dat is het. Eenheid in het patroon; diversiteit in de uitvoering.

Denk groots, doe klein.

Wees ruimdenkend en kniel voor het onooglijke. De aarde is niet glorieus en ook niet netjes of overzichtelijk. Leven kent geen diploma’s. Ze is onooglijk, rommelig, ontembaar en wild en smoezelig. Maar zij is het die ons draagt en ons voedt en ons verfrist.

bron kameroenVerlang je naar een goed gesprek of wil je raad bij het vinden van jouw Bron? Maak een afspraak voor een Reis naar de Bron met Debora  Zachariasse.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *