Biografie

debora2_n
Foto (c) Eva van der Veen, Onkruid

De wind en de zee vormen de vroegste herinneringen van Debora Zachariasse (Vlissingen, 1961). Ze studeerde farmacie en werkte 10 jaar als apotheker, maar kwam tot de conclusie dat mensen niet nog meer pillen nodig hebben, maar verhalen, aangezien 80% van de ziekten psychische oorzaak hebben en dus niet met pillen op te lossen zijn.

Na de geboorte van haar dochter begonnen de visioenen van haar jeugd opnieuw te stromen. De visioenen brachten haar in een oeroude tempel van de Godin. Dit vormde de kiem voor In Persephone’s armen. In deze woelige periode nam Debora de studie weer op en verdiepte zich in de westerse mysterietraditie, sprookjes en  de Egyptsche, Griekse en Keltische mythologie. Haar interesseren in het bijzonder de archetypen en de diepere lagen. Deze kennis van symboliek is de basis van de genezende Luisterreizen.

Debora woont samen met Michiel en hun dieren in Zeist op hun kleine landje De Magische Bongerd. Ze schreef een dichtbundel (De Linnenkast van de Godin) en 19 jeugdboeken. Drie romans zijn in het Duits vertaald.

Debora over tijd en tijdreizen:

Foto voor de pers:

Deboraviool